Zašto terapija?

Terapija je susret sa sobom. Jedina osoba koja jest i koja će doživotno biti naš životni partner smo mi sami.

Terapija je odlično mjesto za upoznavanje te osobe na dubljim razinama i mjesto izgradnje kvalitetnog odnosa sa samim/samom sobom. Svi se mi u nekom trenutku života susrećemo s različitim životnim izazovima i za svakoga od nas taj je put različit. Ponekad je dolazak na terapiju jedino rješenje, kad smo zapeli i ne znamo sami pronaći način da se nosimo sa situacijom. Kad smo već upali u krizu, tad je najbolje što prije potražiti stručnu pomoć. No, ne treba čekati da se dogodi unutarnji raspad da bismo krenuli na put upoznavanja sebe. Često ljudi dolaze u terapiju jer osjećaju da nešto u njihovom životu nedostaje, da nisu iskoristili svoje potencijale i ne znaju kako da to učine, primjećuju da im se određene situacije ponavljaju ili su možda nezadovoljni samo jednim aspketom života. Koji god da je razlog posjeta terapeutu, svakim novim susretom  stječemo novo iskustvo nas samih i susrećemo sebe s poštovanjem, prihvaćanjem i suosjećanjem.

Dajemo sebi pažnju i vrijeme kao što bismo dali svojim prijateljima i partnerima. S vremenom, preuzimamo odgovornost za svoj život, prestajemo biti gonjeni unutarnjim silama koje ne možemo kontrolirati i spremni smo donositi odluke koje su za nas zdrave i podržavajuće, i koje usmjeravaju naš život u željenom smjeru.

Sve to gradimo kroz odnos s terapeutom, i zato je važno da se u početku terapijskog odnosa oboje uključenih (i terapeut i klijent) osjećaju ugodno za zajednički rad i rast.

Terapija nema određeni vremenski rok. Za neke ljude će trajati duže, za neke kraće i ovisit će o individualnim potrebama klijenta.