Tango retreat:

Heartbeat

28.4.-1.5.2023.

Vikend intenziv za one koji žele istraživati samu srž tanga. Konekciju. 

“Srce je poput vrta. U njemu može rasti suosjećanje ili strah, zamjeranje ili ljubav. Koje ćeš sjeme posaditi u njemu?” Jack Kornfield

Naše je srce baš veličanstveni dio nas. Dio kroz koji možemo unijeti boje u naš život, ali i kroz koji život može postati siv. Prostor našeg srca je ogromni unutarnji krajolik skriven unutar naših prsa, prostor toliko intiman da ga dijelimo samo s onima odabranima, a ponekad niti s njima. Ponekad zaboravimo da taj prostor postoji, ponekad ga se sramimo. Ponekad očajnički želimo da ga netko vidi, dok se istovremeno bojimo pokazati ga bilo kome i pustiti bilo koga unutra. 

Koliko često uzmemo trenutak da pogledamo unutar našeg srca? Da mu čujemo otkucaj? Da poslušamo sve njegove neispričane priče, pitamo ga što želi ili što mu treba? Usuđujemo li se plesati na ritam našeg srca? Usudimo li se živjeti njegove jedinstvene boje? Pozvati druge u ovaj prostor i podijeliti ga? Usudimo li se inspirirati i biti inspirirani radikalnom iskrenošću svakog srca kojeg putem sretnemo? 

Mi nismo ništa drugačiji jedni od drugih, svi želimo iste stvari. Biti viđeni, prihvaćeni, voljeni. Biti dotaknuti, zagrljeni. Biti povezani, pripadati.

A nije li tango najslađi poziv da upravo to i učinimo? Budući da se u tango zagrljaju naša srca ionako spajaju, možemo li se usuditi pogledati što se u tom prostoru stvarno događa? I kako to utječe na naše cijelo iskustvo plesanja koje zajedno stvaramo?

Usudiš li se proširiti svoje iskustvo?

Dakle, što ćemo raditi?

Provodit ćemo vrijeme usporavajući, promatrajući i prihvaćajući što god da je to što naše srce želi ispričati. Susreti sebe u tom unutarnjem krajoliku. Učiti biti s onim što tamo pronađemo. Dijeliti ono što želi biti podijeljeno Plesati na ritam srca i uskladiti ga s drugim srcima. I dopustiti da se magija sama rastvori. 

Metode koje koristimo tijekom radionica uključivat će slobodan pokret, meditacije i vizualizacije, tjelesnu svjesnost, core energetics vježbe, različite alate iz tjelesne psihoterapije, dijade, vježbe komunikacije, tango. 

Raspored radionica:

*Petak: Srce kao centar

*Subota: Žudnja moga srca & Povezivanje otvorenog srca

*Nedjelja: Ritam moga srca & Kolektivno srce

 

Detaljan raspored koji uključuje obroke, milonge i praktike dobit će sudionici nakon prijave. 

Što je tango retreat?

Tango retreat je zamišljen kao vikend na kojem punimo baterije na sve moguće dostupne načine. To su dva i pol dana boravka u predivnoj prirodi, daleko od grada, u intimnoj atmosferi manjeg kruga ljudi s kojima dijelimo slične afinitete. Ideja je stvaranje kruga povjerenja u kojem možemo dublje zaroniti u svoje tango iskustvo, kroz radionice koje će biti na meniju, ali i kroz sam čin plesanja. Za razliku od koncepta poznatog kao tango maraton, na ovom eventu neće se plesati cijelu noć, već ćemo noći iskoristiti za san i fizički odmor. Tokom dana, sav će fokus biti usmjeren na plesanje i provođenje kvalitetnog vremena u intimnom i opuštenom raspoloženju.
Budući da je broj sudionika stvarno mali, imat ćemo dovoljno vremena da plešemo sa svima, da se bolje međusobno upoznamo, da razgovaramo jedni s drugima, da se dubolje povežemo. Bez pritiska koji ponekad donose veliki tango eventi, ovo je savršeno mjesto za sigurnije uplovljavanje u sve što tango sa sobom donosi.

Gdje se održava?

Naše tango okupljanje održava se na Ekodrom Estate imanju, na sat vremena vožnje od Zagreba. Imanje je okruženo čistom prirodom, daleko od gradske gužve i buke, pravi reset za sva naša osjetila.
Event je rezidencijalnog tipa, i bit ćemo smješteni u prekrasnim drvenim kućicama, a za detalje vezane uz smještaj čitajte dalje! Također, Ekodrom će se pobrinuti i za svu hranu na eventu, tako da se mi stvarno možemo do kraja opustiti. 🙂

Kome je namjenjen ovaj event?

Namjenjen je plesačima željnima plesanja, ali i onima koji su spremni osvježiti svoj tango nekim novim pristupima i načinima učenja. Bit će dovoljno vremena za sve, od radionica, praktika i milongi, do plandovanja na suncu, uživanja u hot tub-u ili čavrljana uz času vina.
Obavezno je iskustvo u tangu, barem dva mjeseca, ali ne morate biti napredni plesači da biste bili dio ove priče!

Trebam li imati partnera/icu?

Idealna prijava je prijava u paru. No, nije uvijet. Možete se prijaviti i solo, a potvrdu da ste upali, dobit ćete kad potvrdimo da imamo partnera za vas.

Što mogu očekivati od ovakvog eventa?

Možete očekivati neke dublje uvide u osobno iskustvo plesanja, jasniji osjećaj sebe kroz tijelo i pokret, osjećaj dublje povezanosti sa sobom i drugima, punjenje baterija na svježem zraku, puno zagrljaja i podrške koja nam je silno potrebna za ova vremena.

Kakve su radionice koje će biti uključene?

Radionice će biti kreirane tako da na najbolji način pripremimo i tijelo i um za jedan kvantni skok u tangu. 😉 Šalu na stranu, radit ćemo vježbice koje u fokus stavljaju našu svjesnost bivanja u tijelu, što je to što nam tijelo kroz tango govori, i kako da kroz tijelo dođemo do nekih novih načina bivanja, a posljedično i plesanja. Koristit ćemo vježbe disanja, meditacije kroz pokret, ali i vježbe za lakše otvaranje za kontakt i zagrljaj.

Smještaj:

Smješteni smo u prekrasnim drvenim kućicama na imanju Ekodrom Estate. Kućice su u potpunosti opremljene i svaka ima svoj hot tub. Također nam je na imanju dostpuna sauna na korištenje tijekom cijelog vikenda.

Za detalje kako izgleda smještaj bacite oko na https://www.ekodrom-estate.com/
Rezervacija smještaja i kreveta ide po principu “tko prvi njegovo”, tako da se prilikom prijave obavezno izjasnite koji tip smještaja vam najviše odgovara.

Cijene

Cijene za rane prijave, do 1.4.2023.:
*370 eura po osobi za solo krevet u dijeljenoj sobi
*350 za dijeljeni bračni krevet
*320 za kauč u dnevnoj sobi
Nakon 1.4.2023.:
400 / 380 / 350 eura

Cijena uključuje:

*Tri noćenja
*Korištenje hot tub-ova & saune
*Vegetarijske obroke kroz cijeli event (3 doručka, 3 ručka, tri večere)
*Kave, čajeve, sokove, voće i grickalice tijekom dana za vrijeme trajanja eventa
*5 radionica
*4 milonge
*2 praktike

A što je s glazbom?

Svaki tango retreat ima jednog DJ-a zaduženog za atomosferu na milongama. Ove godine od srca se veselimo tango DJ-u Davoru Perhaju! <3

Radionice vodi: Ana Lovrić

O meni: Unutar tango zajednice, većina me poznaje kao strastvenu plesačicu i entuzijastičnu tragateljicu za tango dubinama. Budući da sam u tango došla iz drugih plesova, puno sam se bavila usavršavanjem tehnike i razmišljanjem o mehanici tijela, dva tijela koja se zajedno gibaju, i moja je osnovna misao vodilja oduvijek bila – kako teško učiniti lakim i logičnim. Međutim, logika i razum samo su dio tango puta, i zapravo, dopuštajući sebi da uronim izvan toga, u domenu emotivnog, senzibilnog, istražujući svoj vlastiti impuls, probila sam neke svoje zamišljene granice i otkrila nevjerojatno puno užitka koji mi je prije izmicao. Budući da sam diplomirana praktičarka tjelesno-orjentirane integrativne psihoterapije, sve mi je jasnije kolika su preklapanja ove dvije moje strasti, i koliko je veliki terapeutski potencijal koji u sebi nosi ovaj ples. Mnogi od vas su to već i sami iskusili. Želja mi je ponuditi barem dijelove svog vlastitog puta svima koji osjećaju da žele istraživati na koje sve nove i drugačije načine zapravo možemo napredovati u tangu. Tango garden upravo je nastao s tom željom i vizijom.

Sviđa ti se sve ovo? Prijavi se!

Kad bih jednom rečenicom pokušala izraziti ono što mi je bilo najljekovitije na retreatu jest "iskustvo iskrene, autentične i sigurne podrške u vodstvu - u kontaktu s drugim, otvorenih ili zatvorenih očiju te dopuštanje vlastitoj ranjivosti i nesigurnosti da se pokaže i da, suprotno većini dosadašnjih iskustva, ona bude dočekana s brigom i njegom... uzeta u ruku i lagano vođena do svojih prvih koraka prema vlastitoj sigurnosti".

Ivna

Odabravši temu koja jednostavno poziva na neuspjeh svakog naivnog voditelja radionica sličnih naslova, Ana se lakoćom leptirića iskobeljala iz svih zamki samonametnutih teških tema, i pobrinula se da polaznici seminara procesuiraju s lakoćom i zaigranošću unutarnje svjetove i njihovo zrcaljenje u plesnim koracima, nikad viđenima i doslovce neponovljivim, savršenima u trenutku pojave iz Nepoznatog, ostavljajući u meni želju za nastavkom...

Danko