Tango retreat:

Openness to life

22.-24.4.2022.

Vikend intenziv za one koji žele istraživati samu srž tanga. Konekciju. 

Tango retreat se odžava dva puta godišnje, u proljeće i u jesen. Svaki pojedini event nosi svoju specifičnu temu. Ovog proljeća tema vikenda, Openness to life, bit će upravo traženje mjesta gdje se možemo još više otvoriti za užitak, ljepotu djeljenja sebe s drugima, gdje se možemo još više prepustiti potpunom flow-u i dopustiti si bestežinsko stanje postojanja. Ako to zvuči preapstraktno, čitaj dalje 🙂
Kroz vrlo praktične metode bavit ćemo se otvaranjem protoka u tijelu, otpuštanjem tenzija i blokada, ne samo na energetskoj već i vrlo konkretnoj fizičkoj razini, a samim činom snažnijeg otvaranja protoka u sebi, bit ćemo spremniji za otvaranje prema drugima. Plesati tango i stvarno uživati u njemu teško je ako smo previše u glavi. Zato ćemo ovo vrijeme posvetit izlasku iz glave, u prostor tijela i šire svijesti, u prostor koji je ovdje i sada. Kao i na svakom tango retreatu, pitanja kontakta s drugima i magija dijeljenja, bit će fokus ovog vikenda, a radionice i milonge će se međusobno nadopunjavati i izmjenjivati.
Što je tango retreat?
Tango retreat je zamišljen kao vikend na kojem punimo baterije na sve moguće dostupne načine. To su dva i pol dana boravka u predivnoj prirodi, daleko od grada, u intimnoj atmosferi manjeg kruga ljudi s kojima dijelimo slične afinitete. Ideja je stvaranje kruga povjerenja u kojem možemo dublje zaroniti u svoje tango iskustvo, kroz radionice koje će biti na meniju, ali i kroz sam čin plesanja. Za razliku od koncepta poznatog kao tango maraton, na ovom eventu neće se plesati cijelu noć, već ćemo noći iskoristiti za san i fizički odmor. Tokom dana, sav će fokus biti usmjeren na plesanje i provođenje kvalitetnog vremena u intimnom i opuštenom raspoloženju.
Budući da je broj sudionika stvarno mali, imat ćemo dovoljno vremena da plešemo sa svima, da se bolje međusobno upoznamo, da razgovaramo jedni s drugima, da se dubolje povežemo. Bez pritiska koji ponekad donose veliki tango eventi, ovo je savršeno mjesto za sigurnije uplovljavanje u sve što tango sa sobom donosi.

Gdje se održava?

Naše tango okupljanje održava se na Ekodrom Estate imanju, na sat vremena vožnje od Zagreba. Imanje je okruženo čistom prirodom, daleko od gradske gužve i buke, pravi reset za sva naša osjetila.
Event je rezidencijalnog tipa, i bit ćemo smješteni u prekrasnim drvenim kućicama, a za detalje vezane uz smještaj čitajte dalje! Također, Ekodrom će se pobrinuti i za svu hranu na eventu, tako da se mi stvarno možemo do kraja opustiti. 🙂

Kome je namjenjen ovaj event?

Namjenjen je plesačima željnima plesanja, ali i onima koji su spremni osvježiti svoj tango nekim novim pristupima i načinima učenja. Bit će dovoljno vremena za sve, od radionica, praktika i milongi, do plandovanja na suncu, uživanja u hot tub-u ili čavrljana uz času vina.
Obavezno je iskustvo u tangu, barem dva mjeseca, ali ne morate biti napredni plesači da biste bili dio ove priče!

Trebam li imati partnera/icu?

Idealna prijava je prijava u paru. No, nije uvijet. Možete se prijaviti i solo, a potvrdu da ste upali, dobit ćete kad potvrdimo da imamo partnera za vas.

Što mogu očekivati od ovakvog eventa?

Možete očekivati neke dublje uvide u osobno iskustvo plesanja, jasniji osjećaj sebe kroz tijelo i pokret, osjećaj dublje povezanosti sa sobom i drugima, punjenje baterija na svježem zraku, puno zagrljaja i podrške koja nam je silno potrebna za ova vremena.

Kakve su to radionice koje će biti uključene?

Radionice će biti kreirane tako da na najbolji način pripremimo i tijelo i um za jedan kvantni skok u tangu. 😉 Šalu na stranu, radit ćemo vježbice koje u fokus stavljaju našu svjesnost bivanja u tijelu, što je to što nam tijelo kroz tango govori, i kako da kroz tijelo dođemo do nekih novih načina bivanja, a posljedično i plesanja. Koristit ćemo vježbe disanja, meditacije kroz pokret, ali i vježbe za lakše otvaranje za kontakt i zagrljaj.

Smještaj:

Smješteni smo u drvenim kućicama na imanju Ekodrom Estate.

Mandala House
1. spavaća soba – 1 bračni krevet (prizemlje)
2. spavaća soba – 4 single kreveta (potkrovlje)
3. dnevna soba – kauč za dvije osobe
Plant House
1. spavaća soba – 1 bračni krevet (potkrovlje)
2. spavaća soba – 1 bračni krevet (potkrovlje)
3. dnevna soba – kauč za dvije osobe
Sparrow House
1. spavaća soba – 1 bračni krevet (galerija)
2. dnevna soba – kauč za dvije osobe
Za detalje kako izgleda smještaj bacite oko na https://www.ekodrom-estate.com/
Rezervacija smještaja i kreveta ide po principu “tko prvi njegovo”, tako da se prilikom prijave obavezno izjasnite koji tip smještaja vam najviše odgovara.

Radionice vodi: Ana Lovrić

O meni: Unutar tango zajednice, većina me poznaje kao strastvenu plesačicu i entuzijastičnu tragateljicu za tango dubinama. Budući da sam u tango došla iz drugih plesova, puno sam se bavila usavršavanjem tehnike i razmišljanjem o mehanici tijela, dva tijela koja se zajedno gibaju, i moja je osnovna misao vodilja oduvijek bila – kako teško učiniti lakim i logičnim. Međutim, logika i razum samo su dio tango puta, i zapravo, dopuštajući sebi da uronim izvan toga, u domenu emotivnog, senzibilnog, istražujući svoj vlastiti impuls, probila sam neke svoje zamišljene granice i otkrila nevjerojatno puno užitka koji mi je prije izmicao. Budući da sam diplomirana praktičarka tjelesno-orjentirane integrativne psihoterapije, sve mi je jasnije kolika su preklapanja ove dvije moje strasti, i koliko je veliki terapeutski potencijal koji u sebi nosi ovaj ples. Mnogi od vas su to već i sami iskusili. Želja mi je ponuditi barem dijelove svog vlastitog puta svima koji osjećaju da žele istraživati na koje sve nove i drugačije načine zapravo možemo napredovati u tangu. Tango garden upravo je nastao s tom željom i vizijom.

Kad bih jednom rečenicom pokušala izraziti ono što mi je bilo najljekovitije na retreatu jest "iskustvo iskrene, autentične i sigurne podrške u vodstvu - u kontaktu s drugim, otvorenih ili zatvorenih očiju te dopuštanje vlastitoj ranjivosti i nesigurnosti da se pokaže i da, suprotno većini dosadašnjih iskustva, ona bude dočekana s brigom i njegom... uzeta u ruku i lagano vođena do svojih prvih koraka prema vlastitoj sigurnosti".

Ivna

Odabravši temu koja jednostavno poziva na neuspjeh svakog naivnog voditelja radionica sličnih naslova, Ana se lakoćom leptirića iskobeljala iz svih zamki samonametnutih teških tema, i pobrinula se da polaznici seminara procesuiraju s lakoćom i zaigranošću unutarnje svjetove i njihovo zrcaljenje u plesnim koracima, nikad viđenima i doslovce neponovljivim, savršenima u trenutku pojave iz Nepoznatog, ostavljajući u meni želju za nastavkom...

Danko