Tečaj argentinskog tanga za potpune početnike

Argentinski tango je društveni ples, u potpunosti temeljen na improvizaciji, pleše se na plesnjacima zvanima milonge, i mogao bi vam vrlo lako preokrenuti život naopačke…

… ili barem u njega unijeti dašak svježine i uzbuđenja. ❤
Kad plešemo tango, razgovaramo tijelima, i iako se koraci uče, kao što se uče riječi novog stranog jezika, način na koji ćete ih koristiti ovisit će samo o vama. Svaki ples će biti drugačiji, sa svakom osobom i svakim danom. Upoznat ćete gomilu novih ljudi sa sličnim senzibilitetom, koje vjerojatno nigdje drugdje ne biste mogli sresti.
Jedno je sigurno: od prvog tango koraka bit ćete uronjeni u ples i imat ćete osjećaj da ništa drugo ne postoji. Tango može biti meditativan jer vas primorava da fokusirate um na tijelo i pokret do te mjere da neće biti mjesta ni za što drugo.
U tangu postoje dvije jasne uloge – uloga leadera, onog (one) koji vodi, i uloga followera, one (onog) koja prati. Tradicionalno su te uloge podijeljene na muškarce kao leadere, i žene kao followere, iako danas često i muškarci i žene plešu obje uloge. U tom smislu, muškarci će jačati svoju muškost, svoju mušku energiju, učiti preuzimati odgovornost i donositi odluke, a žene će se povezivati sa ženskim principom, prepuštanjem, senzualnošću i nježnošću.
Zato je tango izazovan, ali i prekrasan, i jednom kad ovladamo vještinom plesanja, donosi prekrasne plodove u naš život.
Nema dobnih ograničenja: nikad nije ni prerano, ni prekasno za početi plesati tango.

Zašto početni tečaj u Tango Gardenu?

Kod nas ćete učiti plesati od vrhunskih plesača, tango teachera s bogatim iskustvom i znanjem, ali osim koraka i nove vještine, dobit ćete i obilje podrške u svojem procesu učenja. Brinut ćemo se za vaš napredak na svim razinama; od učenja novih koraka, do zajedničkog susreta sa potencijalnim tango izazovima. Nježno ćemo vas uvesti u svijet tango plesnjaka, festivala i maratona, za one koji budu željeli više. Svakom plesaču pristupamo individualno i s puno pažnje i posvećenosti, imajući na umu svačije osobne potrebe i tempo rada.

Kao što naš slogan kaže, “let yourself grow”, mi ćemo dati sve od sebe da osiguramo uvjete za vaš rast i napredak, u kojem god smjeru da krenete. Ovo je zajednica istkana od zagrljaja, u našem vrtu ima mjesta za sve.
Dobrodošli!

A sad tehnikalije!

*Za početni tečaj nije potrebno apsolutno nikakvo plesno predznanje.
*Prijava u paru osigurava ti upad na ovaj tečaj, a za solo prijave pričekaj potvrdu o upadu dok ti ne pronađemo partnera/icu. O tome ćeš dobiti potvrdu mailom.
*Balans u grupi nam je prioritet tako da uvijek upisujemo jednak broj leadera i followera (u prijevodu, muškaraca i žena).

*Tečaj traje onoliko dugo koliko želiš ići, samo nebo je granica 😉

**Redovna cijena tečaja je 50 € po osobi za ciklus od 4 tjedna. Ako se prijaviš u paru, oboje imate %popust% i tada cijena iznosi 45 € po osobi. Popust vrijedi dokle god oboje pohađate tečaj.

**Ako si mlađa/mlađi od 26 godina, imaš popust na redovnu cijenu koja u tom slučaju iznosi 30 € po osobi. Za mlađe od 26 godina nema popusta za prijave u paru.***

Tečaj koji trenutno upisujemo odvija se u dva termina:

ČETVRTKOM od 18:00 do 19:30 kada učimo nove korake, te
PETKOM od 20:00 – 21:00 kada vježbamo naučeno i stičemo plesne kilometre.
Dakle, dobivaš ukupno 10 sati plesa mjesečno. Koliko ćeš iskoristiti, ovisi samo o tebi. Ipak, za napredak i lakoću savladavanja plesa, preporučamo plesanje što češće, naravno 🙂
Dobrodošli u našu zajednicu istkanu od zagrljaja, veseli nas druženje s vama!
Vidimo se uskoro!

Prijavi se na tečaj za početnike i uroni u prekrasan tango svijet.

Popust na prijavu u paru!