Početni tečaj – Argentinski tango

Argentinski tango je društveni ples, u potpunosti temeljen na improvizaciji, pleše se na plesnjacima zvanima milonge, i mogao bi vam vrlo lako preokrenuti život naopačke…

… ili barem u njega unijeti dašak svježine i uzbuđenja. ❤
Kad plešemo tango, razgovaramo tijelima, i iako se koraci uče, kao što se uče riječi novog stranog jezika, način na koji ćete ih koristiti ovisit će samo o vama. Svaki ples će biti drugačiji, sa svakom osobom i svakim danom. Upoznat ćete gomilu novih ljudi sa sličnim senzibilitetom, koje vjerojatno nigdje drugdje ne biste mogli sresti.
Jedno je sigurno: od prvog tango koraka bit ćete uronjeni u ples i imat ćete osjećaj da ništa drugo ne postoji. Tango može biti meditativan jer vas primorava da fokusirate um na tijelo i pokret do te mjere da neće biti mjesta ni za što drugo.
U tangu postoje dvije jasne uloge – uloga leadera, onog (one) koji vodi, i uloga followera, one (onog) koja prati. Tradicionalno su te uloge podijeljene na muškarce kao leadere, i žene kao followere, iako danas često i muškarci i žene plešu obje uloge. U tom smislu, muškarci će jačati svoju muškost, svoju mušku energiju, učiti preuzimati odgovornost i donositi odluke, a žene će se povezivati sa ženskim principom, prepuštanjem, senzualnošću i nježnošću.
Zato je tango izazovan, ali i prekrasan, i jednom kad ovladamo vještinom plesanja, donosi prekrasne plodove u naš život.
Nema dobnih ograničenja: nikad nije ni prerano, ni prekasno za početi plesati tango.

Zašto početni tečaj u Tango Gardenu?

Kod nas ćete učiti plesati od vrhunskih plesača, tango teachera s bogatim iskustvom i znanjem, ali osim koraka i nove vještine, dobit ćete i obilje podrške u svojem procesu učenja. Brinut ćemo se za vaš napredak na svim razinama; od učenja novih koraka, do zajedničkog susreta sa potencijalnim tango izazovima. Nježno ćemo vas uvesti u svijet tango plesnjaka, festivala i maratona, za one koji budu željeli više. Svakom plesaču pristupamo individualno i s puno pažnje i posvećenosti, imajući na umu svačije osobne potrebe i tempo rada.

Kao što naš slogan kaže, “let yourself grow”, mi ćemo dati sve od sebe da osiguramo uvjete za vaš rast i napredak, u kojem god smjeru da krenete. Ovo je zajednica istkana od zagrljaja, u našem vrtu ima mjesta za sve.
Dobrodošli!

A sad tehnikalije:

*Za početni tečaj nije potrebno nikakvo plesno predznanje.
*Prijava u paru osigurava vam upad na ovaj tečaj, a za solo prijave morate pričekati potvrdu o upadu dok vam ne pronađemo partnera/icu. O tome ćete dobiti potvrdu mailom.
*Balans u grupi nam je prioritet tako da uvijek upisujemo jednak broj leadera i followera.
**Cijena tečaja je 40 eura po osobi za ciklus od 4 tjedna. Za prijave u paru postoji popust i cijena tada iznosi 35 eura po osobi i vrijedi dokle god oboje pohađate tečaj.
**Za mlade do 26 godina postoji popust i cijena tada iznosi 20 eura po osobi. U tom slučaju nema popusta za prijavu u paru.
***Termin tečaja koji upravo upisujemo je UTORKOM od 18:30 do 20:00., a u cijenu je uključena i practica (isplesavanje) jednom tjedno, PETKOM od 20:00-21:00. Dakle, dobivate ukupno 10 sati plesa mjesečno.

Prijavi se za tečaj za početnike i uroni u prekrasan tango svijet.

Popust na prijavu u paru!