Plesno-yogijski retreat:

Ljetni slowdown

Sedam dana ljeta, sunca i mora, začinjeno plesom, yogom i meditacijom? Da, da i opet da! Uzbuđuje nas već sama pomisao na ovaj divni combo!

U ovom tjednu naglasak ćemo staviti na usporavanje od svakodnevnog užurbanog ritma, oslobađanje od vanjskih, ali i unutarnjih sila koje nas gone na više, jače i bolje. Podsjećat ćemo se na slobodu i jednostavnost bivanja u kontaktu s prirodom, ljudima i samima sobom.
“Joy comes to us in ordinary moments. We risk missing out when we get too busy chasing down the extraordinary.” Brene Brown
Svjesno ćemo, svemu što radimo, davati više vremena i više pažnje. Stvarat ćemo prostor za dublje i prisutnije osjećanje sebe. Kad se s povjerenjem prepustimo onome što se događa sada, otkrivamo da i u malim, običnim, svakodnevnim trenucima ima jako puno užitka.
I na to ćemo se stalno podsjećati.
Dobrodošli!
**Za sudjelovanje nema nikakvih preduvjeta, samo otvorenost i radoznalost. Intenzitet programa prilagodit ćemo grupi. Bez obzira imate li, ili nemate, iskustva sa slobodnim plesnim praksama i yogom, sigurni smo da ćete dobiti točno ono što vam u tom trenutku treba.**

Koje tehnike koristimo?

*Plesne radionice : Ples koji ćemo plesati nema formu ni zadane okvire, a radi se o slobodnom pokretu, prepuštanju mudrosti našeg tijela da se kreće onako kako mu treba i tako stvara svoj vlastiti ples. Sloboda da se gibamo onako kako nama to najviše paše može biti zastrašujuća, ali i nevjerojatno oslobađajuća i osnažujuća.
*Yoga tehnike : Hatha yoga, vinyasa, dragon dance, yin yoga, yoga nidra
*Meditacijske tehnike: chakra meditacija, wu-ji meditacija

Što nudimo?

*Tjedan dana uranjanja u prirodu na predivnom otoku Ižu
*Plesne radionice, yoga satove, meditacije
*Noćenje s punim ili polupansionom u višekrevetnim ili jednokrevetnim sobama u vegetarijanskom hotelu Korinjak
*Puno opuštanja, zabave, odmora i punjenje baterija

Što vam je potrebno?

Otvorenost, želja za proširivanjem i istraživanjem. Sve ostale praktikalije dobit ćete na mail nakon prijave. 🙂
Broj sudionika je ograničen.
Voditelji: Ana & Andrija
Tko je Andrija?
Po zanimanju, Andrija je akademski glazbenik trombonist (Gradsko kazalište “Komedija”) i certificirani Yoga učitelj (Sandra Đ. Bianco, Sebastian Pucelle, Murielle Burellier, Jo Phee, Joe Barnet, Paul i Suzee Grilley ). Andrija se prvi put susreće s istočnjačkim tradicijama i učenjima 2003. godine kada odlazi na svoje prvo putovanje u Indiju, gdje uz predano proučavanje vedskih tekstova i raznih filozofskih škola, dolazi do svog prvog yoga sata u tradiciji klasične Hatha yoge. Njegovo yoga putovanje nastavlja se kroz dinamične (yang) stilove Ashtange, Vinyase i Power yoge, kao i upoznavanje sa nježnijim i suptilnijim stilom yin yoge koje predano vježba od 2011. godine.
Zadnjih nekoliko godina vodi redovne satove, radionice, retreatove, i međunarodne teacher training programe za buduće učitelje yoge. Kako je jedan od Andrijinih glavnih životnih principa balansiranje energije (muško – žensko, shiva – shakti, yin – yang…..), takav je i njegov pristup yogi. Bez obzira na stil (yin/yang), poseban značaj pridaje svjesnom i opuštajućem načinu vježbanja.