Komunikacija i kreacija u paru

“Tango je jezik”

Tango se može opisati na mnogo načina, a jedna od metafora koju često kod nas čujete već na prvom satu tango avanture je:

“Tango je jezik”.

U prijevodu, tango je komunikacija. Komuniciramo tijelima, pokretom, dajemo i primamo informacije u svakoj sekundi plesa. Čak i kad mislimo da ne komuniciramo, i kad stojimo u tišini, time govorimo puno. Komuniciramo konstantno, od trenutka kad dotaknemo partnera, kad položimo svoje ruke na njegovo/njezino tijelo, pa sve do složenijih tango figura koje naposlijetku izvodimo s lakoćom. Ništa u ovom plesu ne bi bilo moguće da nemamo konstantno upaljene radare koji osluškuju i primaju informacije, ali isto tako i da smo spremni uputiti jasnu i razgovjetnu poruku. I ne, ove vještine nisu specifično podijeljene na uloge. I leaderi i followeri razvijaju, ili bi trebali razvijati, sve ove vještine. Jer kvalitetna komunikacija je uvijek dvosmjerna.

Koliko smo spremni da jasno i glasno govorimo pokretom? Koliko se uspijevamo izraziti čisto i razgovijetno? Što nas spriječava da budemo izravniji? Strah? Sram? Osjećaj da to što smo spremni reći nije dovoljno dobro?

Koliko smo spremni stati i osluškivati odgovore? Možemo li “čuti” što nam partner govori svojim tijelom, zagrljajem, pokretom? Možemo li se prepustiti kad je trenutak da budemo vođeni? Možemo li preuzeti odgovornost kad je trenutak da vodimo?

Na ovoj radionici bavit ćemo se otkrivanjem i pročišćavanjem naših mogućnosti da komuniciramo tijelima, jednom tako neophodnom vještinom za ples na obostrani užitak. Nećemo raditi na koracima i sekvencama, već ćemo koristiti različite vježbice koje će nam dati uvid u to kako stojimo po pitanju komunikacije, ali i kako prevladati prepreke koje imamo u ovom području. Bit će puno mogućnosti za isprobavanje i istraživanje onoga što je vama važno izraziti kroz ples.

U konačnici, jednom kad je komunikacija ostvarena, ono što se najčešće događa je – kreacija! Kako možemo kreirati zajedno, kako se zajedno možemo zabaviti, kako zajedno možemo stvoriti neki naš ples, specifičan za nas dvoje, specifičan za raspoloženje u kojem jesmo, za mjesto i vrijeme u kojem se nalazimo. Kako možemo biti jedno drugome inspiracija.

Što možete očekivati od radionice:

  • Vježbe neverbalne komunikacije
  • Vježbe dubokog slušanja i asertivne komunikacije
  • Stvaranje osjećaja razumijevanja

Termini radionica

Bit će objavljeno naknadno.

“The tango changes us forever. It changed me forever. Never have I been so intensely in love. Never had I felt so intensely alive. It helps me forget. And it helps me remember sweetly.”